ilopeli - älypeli - yhteispeli

Mitä ringette on?

Ringette on vauhdikas naisten jääpeli, jossa yhdistyy taito, vauhti ja äly.

Historia

Ringette on Sam Jacksin Kanadassa vuonna 1963 kehittämä tyttöjen ja naisten jääpeli. Suomeen ringeten toi Juhani Wahlsten vuonna 1979. Tällä hetkellä ringetteä pelataan paikalliselta harrastetasolta aina valtakunnalliseen SM-sarjaan saakka.

Kenttä ja pelivälineet

Ringeten pelikenttänä toimii tavallinen jääkaukalo, jossa lisänä jääkiekon viivamaalauksiin kuuluu ringetteviiva. Ringetteviivan toisella puolella pelaamassa saa olla vain 3 pelaajaa molemmilta joukkueilta (lisänä puollustavan joukkueen maalivahti). Maalivahdilla on myös oma alueensa, jolle muut eivät pelin aikana saa mennä.

Pelivälineenä toimii rengas, tuttavallisemmin rinkula. Mailana on suoravartinen ringettemaila.

Varusteet

Alkuun pääsemiseksi riittää pelkät luistimet ja kypärä. Mailana voi käyttää jääkiekkomailaa, josta on lapa katkaistu. Harrastuksen edetessä myös varusteet kehittyvät. Sarjapeleissä pakollisia varusteita ovat ns. hokkarimalliset luistimet, kasvosuojuksellinen kypärä, polvi- ja kyynärsuojat, pelihanskat ja kaulasuojus. Maalivahti käyttää jääkiekkomaalivahdin mailaa ja suojuksia.

Säännöt

Taklaaminen ja muu kontaktipelaaminen on ringetessä kiellettyä. Taklauksista, koukkaamisista, kamppaamisista yms. tuomitaan jäähy. Peli perustuukin vauhtiin ja älyyn.

Siniviivojen ylitys tapahtuu vain toiselle syöttämällä, joka lisää yhteispelin tärkeyttä. Joukkueeseen kuuluu vähintään 7 pelaajaa ja kentällä samaan aikaan on 5 kenttäpelaajaa ja maalivahti. Hyökkäysaika on 30 sekuntia, ja jos hyökkäävä joukkue ei saa sen aikana vetoa maalia kohti tai maalia, annetaan rengas maalivahdille aloitukseen. Aloitukset tapahtuvat aloitusympyröissä jalkapallon aloituksen tapaisesti.

"Ilopeli - älypeli -yhteispeli "

Hollolan Ringette ry, Otavalankatu 5c13a, 33101 Tampere, Y-tunnus 3180521-5,
 OKOYFIHH FI95 53080720186988
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita